Het Franse taal is een taal die wereldwijd wordt gesproken en daarom een wereldtaal. Vele bedrijven, ondernemingen en instanties gebruiken deze taal  dan ook om wereldwijd met elkaar te kunnen communiceren.

Suriname is door het afschaffen van de Franse taal op de openbare scholen in zekere mate geïsoleerd geraakt. Suriname is afhankelijk geworden van de eventuele aanwezige kennis van de Engelse taal aan de franse zijde en van de beperkt voorhanden zijnde tolken Frans.

Jaarlijks heeft Suriname te maken met 59 000 Franse toeristen die kamers huren in hotels, inkopen doen voor het nieuwe schooljaar, benzine kopen voor de terugweg naar Cayenne, restaurants bezoeken enz…

Communicatie kan door het opdoen van kennis van de franse taal en cultuur verbeteren. Eerste lijn medewerkers zoals bijvoorbeeld receptionistes, kelners, verkopers kunnen daardoor meer rendement uit hun functie halen waardoor de werkgever een grote kans loopt daardoor ook meer inkomsten uit deze groep van toeristen te derven. Maar ook bedrijven kunnen, door beter communicatief onderhandelen, deals te sluiten die optimaal in het Surinaams bedrijfsbelang zijn.

De trainingen die verzorgt worden zijn:

1. Algemene cursussen:
a. Beginners
b. Gevorderden
c. Ver gevorderden

2. Bedrijfsgerichte cursussen;
a. Beginners cursus (eerste lijn medewerkers en medewerkers backoffice)
b.Gevorderd en doelgericht ( medewerkers backoffice)
c. Ver gevorderd (managers, leidinggevende, H.R.M.)

3. Algemene informatie cursussen
a. Lestijden
b.Leerstijl
c. De lesgelden